Dagkaart

Dagkaart

11:00 - 17:00

broodjes

Boerenbol gegrilde groenten

1, 2

11.7

Een boeren bruine bol met hummus, sla, koude gegrilde groenten en feta.

Brioche kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 13, 14

15.4

Brioche bol met twee bourgondische kroketten, zoetzure ui, rucola en truffel mayonaise. (Ook mogelijk met vegetarische kroketten van Elite)

Broodje ‘Mac Hert’

1, 2, 5, 10

16.7

Burger van 200 gram op een brioche broodje met uienchutney, augurk, tomaat, tomatensalsa en gebakken spek. *Black Angus rundvlees of vegetarische Beyond burger.

Broodje bloedworst

1, 2, 10, 13

14.6

Ambachtelijk gemaakte bloedworst van slagerij Vaessen uit Bocholtz. Deze bloedworst wordt gebakken met ui en appel, gesmoord in Els, volgens authentiek Limburgs recept. Geserveerd op een ambachtelijke bol van bakkerij Franssen uit Epen.

Broodje bospaddenstoelen

1, 2, 3, 4

12.6

Een heerlijke bruine bol met gebakken bospaddenstoelen op een bedje van sla, geserveerd met gebakken spek.

Broodje carpaccio

1, 2

14.6

Een heerlijke witte zuurdesem bol met rundercarpaccio, huisgemaakte pesto, frisse salade, zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en een heerlijke truffelmayonaise.

Broodje gerookte zalm

1, 2, 6

13.6

Een heerlijke witte zuurdesembol met gerookte zalm, frisse salade, komkommer, tomaat, ui en avocado créme.

Broodje kaas

1, 2, 4

10,5

Een heerlijke bruine bol met boeren belegen oude kaas, frisse rucola, walnoten en stroop uit de regio.

Dop (H)erwtenburger

1, 2

16.7

Vegetarische groenteburger op een brioche broodje met tzatziki, tomaat, vijgentapenade, tomatensalsa en komkommer.

Soepen

Uiensoep

1, 2, 10, 13

8.2

Volgens traditioneel Frans recept, afgeblust met witte wijn en gegratineerd met kaas.

Mega lekkere mosterdsoep

1, 2, 5, 12, 13

8.2

Bereidt met grove Gulpener mosterd, Val Dieu kaas uit Aubel en onze eigen bruin Hertbier.

Tomatensoep

1-2

8.2

Een heerlijke huisgemaakte tomatensoep

Goulashsoep

1, 2, 5, 8, 13

11.6

Een heerlijk volle goed gevulde goulahsoep met een dikke snee brood en boter.

Snert Hijgend hert

1, 2, 5, 12, 13

11.6

Goed gevulde ouderwetse erwtensoep geserveerd met spekbrood en mosterd.

Soep van het moment

Deze huisgemaakte soep wisselt so nu en dan, maar is gegarandeerd lekker en vegetarisch.

Lunch gerechten

Videeke

1, 2, 5, 13

15.2

Een lekker ouderwets pasteitje, gevuld met kippenragout naar origineel Belgisch recept.

Ofenkartoffel

2, (6)

13.2

Ofenkartoffel met verse huisgemaakte frisse yoghurt, knoflooksaus en keuze uit zalm, spek of feta.

Chili sin Carne

1, 2, 10, 13

17.8

Met frisse guacamole, een dot sour cream, brood, tortilla chips en een limoentje.

Saté

1, 2, 3, 4, 10

21.8

Stukjes varkenshaas, gemarineerd volgens eigen recept, met pindasaus uit eigen keuken. Wordtgeserveerd met rijst of frites.

Spaghetti bolognaise

1, 2, 5, 10, 12

17.8

Zeer smakelijk Italiaans gerecht. Geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas, brood en pesto,

Salades

Hijgend Hert Salade

1, 2, 4

20.5

Diverse soorten sla met tomaat, noten, geraspte appel, gebakken spek, een lauw warm geitenkaasje van de kaasboerderij van familie Bresseur uit Hombourg, getopt met wat honing en heerlijke balsamico dressing. (Ook lekker vegetarisch zonder spek met rode biet)

Salade gegrilde groenten met feta

1, 2

19.5

Zomerse salade met feta en koude gegrilde groenten met o.a. paprika, courgette, champignons, ui en knoflook, verschillende soorten sla en een tongstrelende vinaigrette.

Salade bospaddestoelen

1, 2, 4

19.5

Diverse soorten sla met tomaat, noten & pittenmix, gebakken spek & bospaddenstoelen, met een heerlijke dressing van witte balsamico en olijfolie.

kindergerechten

Bordje met friet

10

5.7

Frites met appelmoes, mayo en ketchup.

Kipnuggets

1, 2, 5, 10, 12, 13

7.7

6 kipnuggets met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Kroket

1, 2, 4, 5, 10, 12, 14

7.7

Een kroket met frites, appelmoes, mayo en ketchup.

Pasta rode saus

1, 2, 4, 5

8.2

Met tomaten-gehaktsaus en geraspte kaas.

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom.

Voor de allerkleinsten

1, 2

4.5

Snee brood met chocoladepasta of jam.

ijs & andere zoetigheden

Chocotruffels

1, 2, 5

8.9

Chocolade ijstruffels, een specialiteit van onze chef, deze truffels zijn nogal eens niet voorradig, ons personeel vindt ze namelijk ook heel lekker.

Vlaai

1, 2, 5, 10

3.9

Wij hebben heerlijke vers gebakken abrikozenvlaai, kersenvlaai en rijstevlaai van bakkerij Eddie Muytjens uit Gemmenich. (met slagroom +€0,80)

Poffertjes

1, 2, 5

6.9

Met poedersuiker en een dot slagroom.

Rakketje

1.5

Waterijsje.

Kinderijsjes

2, 5

5.2

Kinderbeker met vanille- of aardbeien-ijs en slagroom. En de beker mag mee naar huis!

Appeltaart

1, 2, 4, 5, 10

4.9

Onze appeltaart met noten volgens eigen recept is favoriet bij menig wielrenner. Deze komt iedere dag vers binnen van bakkerij Eddie Muytjens uit Gemmenich. (met slagroom +€0,80)

Monchou bommetje

1, 2

7,9

Een taartje in een glaasje met Bastogne kruim en rode vruchten.

Bosvruchten soes

1, 2

9.8

Parijse soes met vanille ijs, slagroom en warme bosvruchten.

Coupe noisette

1, 2, 4

8.9

Hazelnoten-ijs met noten, chocoladesaus en slagroom.

Coupe aardbeien

1, 2, 5

8.8

Ambachtelijk vanille-ijs, aardbeien-ijs, verse aardbeien en een goede dot slagroom.

Coupe sorbetijs (koemelkvrij)

8.9

Citroen-ijs, bosvruchten-ijs en aardbeien-ijs met vers fruit.

1 Gluten | 2 Lactose | 3 Pinda | 4 Noten | 5 Ei | 6 Vis | 7 Schaaldieren | 8 Weekdieren | 9 Sulfiet | 10 Soja | 11 Sesam | 12 Mosterd | 13 Selderij | 14 Lupine